[ woensdag 23 januari 2013 ]

 
Zo, dit is nieuw! Ben benieuwd of we hier meer van gaan zien.

Ik zag vanavond een digitale tweak van REM's Losing my religion; alle mineur-akkoorden zijn digitaal omgezet naar majeur! Het is niet dat ik het lied er mooier van vind worden, maar het klinkt zeker fascinerend.



Hier meer: de facebook van MajorScaledTV
Hans [22:42]

2 reactie(s)

[ dinsdag 15 januari 2013 ]

 

Ha, er is een nieuwe Noir Recommends! In deze podcast presenteert de Deense dj Noir de beste deep house van dit moment.

Een nieuwe Noir Recommends betekent voor mij: uploaden naar de nano en de hardloopschoenen onder.

Dat heeft dezer dagen zonder skistokken weinig nut, dus ik luister dit nu behaaglijk bij de centrale verwarming.
Hans [20:41]

1 reactie(s)

[ zaterdag 12 januari 2013 ]

 
Eindelijk mijn top 10 over 2012! Ik had het op oudejaarsdag te druk met zorgverzekeringen en realiseerde me dat ik de balans nog niet had opgemaakt.

Net als vorig jaar heb ik het concept van 'beste albums' losgelaten. Ik luister naar losse tracks, en presenteerrrrrrr hier dan ook mijn beste 10 tracks van 2012!

1. Spinvis - Kom Terug

De versie op de cd was mooi, maar tijdens het openingsoptreden van de tour in Tivoli werd ik werkelijk weggeblazen, door de kracht van dit fantastische nummer. Na afloop vertelde een bandlid me dat ze zelf ook verrast waren hoe goed het had uitgepakt. Voor de single werd het nummer opnieuw opgenomen en vanwege het meest overdonderende, gelukzalige gevoel in muziek van het afgelopen jaar is dit mijn track van het jaar!


2. Hunter Game - Don't Feel The Presence

Muzikaal stond 2012 voor mij in het teken van deep house, zoals ik die heb leren kennen via dj's als Noir en David August. Hunter Game ontdekte ik in een set van David August, werd later groot opgepakt en gaat me nooit vervelen.


3. Sailor and I - Tough Love (Aril Brikha Remix)

Het openingsnummer van de eerste podcast die ik van Noir hoorde. Heel vaak gedraaid, vooral tijdens het hardlopen en alles zit in dit nummer. Een melancholisch lied met een goeie groove; toplied!



4. C2C - Down The Road

Begint als een oud bluesnummer, maar dan! De 4 scratchers van C2C blazen het ineens bomvol energie en dat explodeert zodat iedereen staat te springen. Helemaal fantastisch!


5. Lykke Li - I Follow Rivers (The Magician Remix)

Zo nu en dan komt een nummer langs dat voor iedereen leuk is. Of je nou van alternatief houdt, van dance of gewoon een brede smaak hebt, iedereen liep hiermee weg dit jaar. Komt ook voor een groot deel door de prima remix.



Nummers 6 tot en met 10

Skrillex - Bangarang


Deadmau5 - The Veldt



Ben Pearce - What I Might Do



Orbital - Never



De Hoop - Waar is de meisje




Hans [11:30]

0 reactie(s)

[ donderdag 10 januari 2013 ]

 
Zin om even weg te dromen? Ik kocht vandaag een oude Hed Kandi-verzamelaar met daarop het heerlijk lome Do it now van Dubtribe Sound System. In een versie van bijna een kwartier! Nou, die hypnotiserende pianoriedel mag voor mij nog een kwartier langer doorgaan.


Hans [20:59]

1 reactie(s)