[ maandag 30 juli 2012 ]

 
Ik heb weer iets moois ontdekt. Voor wie een beetje volgt dat ik mijn weg zoek in de alternatieve house - ik blijk er deze week bovenop te zitten!

Een tijdje geleden, na een avond dj'en, zette een ├╝berhippe bardame een fantastische mix op. Ik navragen en het bleek een set van David August te zijn, een Berlijnse dj die toevallig afgelopen weekend op Welcome To The Future stond (lees dit interessante stuk in Het Parool eens).

Ik kon daar helaas niet naartoe, maar wel heb ik vorige week recente dj-sets van David August beluisterd. Zo ontdekte ik een track die het helemaal is voor mij. Hoewel niet vermeld in de tracklist, heb ik op een of andere manier uitgevonden dat het Don't Feel the Presence van Hunter Game is.

Dat nummer is zo nieuw dat het pas komende week officieel wordt uitgebracht. De grote(re) dj's hebben zoiets natuurlijk al tijden op hun usb-sticks.

Los van dit hele verhaal, probeer ik wekelijks Pete Tong's Essental Selection op BBC Radio 1 te beluisteren. Ik zet dit enorm invloedrijke dance- en houseprogramma op mijn iPod en ren dan extra hard tijdens het hardlopen.

En wouldn't you know.... toen ik gisteren mijn rondje landelijk Noord rende kwam Don't Feel The Presence voorbij als brand new track! Ik ben er! Ik ben bij! :-)

...althans voor dit moment. Ik ben in elk geval blij met het muzikale pad dat ik nu loop, want ik hoor elke week wel een of twee tracks die me dat opwindende gevoel van een geweldige ontdekking geven. Dat gevoel dat ik helaas al een tijdje kwijt was in mijn thuisbasis: de alternatieve pop.


Hans [22:24]

2 reactie(s)

[ woensdag 18 juli 2012 ]

 
Ik had geen idee, maar het blijkt dat er op de Amsterdamse kabel een heus house-tv station zit! Vanmiddag zapte ik langs Dance Trippin TV en bleef gelijk hangen; ik was meteen hooked.

Op 29 april draaide Joris Voorn een geweldige set in TrouwAmsterdam en die werd vanmiddag uitgezonden. De set blijkt ook online te staan; daarom kan ik 'm aan jou laten zien.

Kijk eens vanaf een minuut of vijftien. Je ziet de mensen lekker uit hun plaat gaan. In house hou ik van herhaling omdat dat hypnotiseert; Joris weet het zo te draaien dat je naar binnen wordt gezogen maar dat er toch steeds wordt voortgebouwd. 

Naar het einde toe verliest de set zijn melodie en ik mijn interesse. Maar man, wat was ik hier graag bij geweest!


Hans [21:31]

0 reactie(s)

[ zondag 15 juli 2012 ]

 

Las gisteren dat Madonna voor de rechter wordt gedaagd: samples uit een oud disconummer schijnen in Vogue zijn gebruikt. Daar komen ze na 22 jaar achter? Nou, naar het schijnt zijn de samples "verstopt" en is dat pas nu, door nieuwe software, mogelijk geworden om te bewijzen (het hele verhaal).

Het was even zoeken, maar het origineel is Love Break (Ooh I Love It) van The Salsoul Orchestra uit 1983.

Die heb ik opgezocht en ik ben meteen het hele verhaal vergeten. Want hoe goed Vogue ook is, Love Break is helemaal fantastisch! Sterker nog; ik blijk het zelf in de kast te hebben op een oude Salsoul-verzamelaar.

Maar nou vond ik via Spotify nog een andere versie van het nummer dat nog veel puntiger is. Die kan zo in mijn lijst van disco favorieten. En die wil ik je graag laten horen!
Hans [10:06]

0 reactie(s)

[ maandag 2 juli 2012 ]

 

Iedereen wil de wereld verbeteren. Ik heb vandaag een bijdrage geleverd. Een kleine weliswaar, maar toch.

Op het Waterlooplein zag ik voor een habbekrats de maxi van Frankie van Sister Sledge. Ik kocht het slechtste nummer aller tijden en heb 'm vervolgens weggegooid. De wereld is weer een klein beetje mooier.
Hans [20:41]

2 reactie(s)