[ zondag 20 mei 2012 ]

 

Gisteren was het eerste Pacha festival in Amsterdam, op de kop van het Java-eiland. Met vier stages met elk een eigen line up, zó opgebouwd dat het leek alsof je op een mini Ibiza rondliep. Inclusief hippiemarkt Las Dalias!

Met vrienden R. en D. de keuze gemaakt om in elk geval Pete Tong en Dennis Ferrer te zien, zeker bij Defected in the House te kijken en verder maar te zien. Nou, dat heb ik geweten!

Defected had een eigen boot als stage en was voor mij dé openbaring van de dag. Simon Dunmore, de grote baas van het label, draaide een superlekkere set. Waar ik op het mainstage veel dans-of-ik-schiet knallers hoorde, werden op de Defected-boot meer subtiele tracks gedraaid die hetzelfde effect bereikten (beeld van later op de dag).

Ontdekking van de dag was voor mij de Deense dj Noir, die na Dunmore aan het werk ging. Inmiddels weet ik dat hij later op de dag een set heeft gespeeld in Lyon (!) en dat hij een podcast heeft met zijn aanbevelingen voor andere dj's. Ik luister er nu naar, die podcast staat hier.

Omdat hij zo beweeglijk is, is Dennis Ferrer een genot om te zien, maar voor mijn gevoel zat hij teveel te freaken en was het geluid erg bassig (bekijk). Wel was het een magisch moment toen hij Donna Summer's I Feel Love inmixte. Een mooie tribute. Ongelofelijk dat dit nummer uit 1977 nog altijd zonder nieuwe beat prima te draaien is. 

Alles wat ik wilde onthouden heb ik met Shazam en Soundhound getagd. Dé nieuwe hit is voor mij Cassandra van Supernova. Man wat een nummer, met een funky beat en dan dat subtiele 90s pianootje - dat wordt geheid een enorme clubhit deze zomer.Na een uur of vier, vijf sloeg de verzadiging toe. Ik had wel gezien wat ik wilde zien en gelukkig gold dat ook voor R. en D. Misser van de dag: niet doorhebben dat de Defected-boot tijdens de Noir-set een uur over het IJ vaart! We waren net van boord gegaan om muntjes te kopen; ik sla me nog steeds voor mijn kop. Daarom hoop ik dat dit eerste Pacha festival de test heeft doorstaan - er is tenslotte veel concurrentie van andere dancefestivals - en volgend jaar wordt herhaald.
Hans [08:36]

0 reactie(s)

[ zaterdag 19 mei 2012 ]

 
Hee da's leuk. De klassieke VPRO-docu Big Fun in the Big Town uit 1986 staat online.

Bram van Splunteren bezoekt de New-Yorkse rapscene die op het punt van doorbreken staat. Ik herinner me een mooie scene van een piepjonge LL Cool J die nog bij zijn oma woont.

Beter dan bookmarken, is 'm hier plaatsen! Eerst de trailer zien? Die staat hier.


Hans [07:59]

1 reactie(s)

[ vrijdag 18 mei 2012 ]

 
Last Dance on the Disco Train!klik op het plaatje voor het complete metrostel :-)
Hans [21:43]

0 reactie(s)

[ zaterdag 12 mei 2012 ]

 
Terwijl ik dit tik, zit ik lekker te swingen met de hoofdtelefoon op. Dat komt omdat ik me vanochtend afvroeg hoe het met Riva Starr is.

Riva Starr is een DJ/producer uit Napels, die nummers uit de meest uiteenlopende genres voorziet van een funky edge. Veel van wat ik van hem hoor, vind ik fantastisch. Sterker nog: zijn mix van La Tromba is zo'n beetje mijn favoriete housetrack ever.

Ik ontdekte zonet dat hij de afgelopen maanden een serie mix-cd's maakte met Zuid-Amerikaanse invloeden. Dit onder de prachtige titel Batéria Fantástica. Luister hier eens naar en probeer stil te blijven zitten!Ik maak nu even een sprong in mijn ontdekkingsreis van vanochtend; via via ben ik terechtgekomen bij Sean Miller. Die scoorde vorig jaar een clubhit met Sinnerman, gebaseerd op een bekende Nina Simone-sample.

Van Miller ontdekte ik een heerlijke groove. Canibal Royal gaat zo'n tien minuten door maar verveelt geen moment.

 
Hans [09:30]

0 reactie(s)

[ zondag 6 mei 2012 ]

 
Het is lastig om je weg te vinden in house. Er is zovéél; veel goeds en nog veel meer bagger. Daarnaast zijn veel tracks vrij anoniem.

Ik ben een heel eind gekomen, omdat ik heb gemerkt dat het handig is een lead te hebben. Een nummer van waaruit je je zoektocht naar meer uit hetzelfde genre kunt starten.

Ik hou van een repeterende groove die een hypnotiserend gevoel oproept. Daarnaast ben ik er naar mijn idee nog niet voldoende in geslaagd het house-equivalent van alternatieve pop te vinden.

Maar ik denk dat ik nu die lead heb gevonden. Vanmiddag zag ik een documentaire met daarin een flard van een housefeest. De muziek ging meteen mijn buik in. Dit is het!

Shazam kon me niet helpen, maar Soundhound vertelde me dat ik een half minuutje hoorde van Matthias Meyers Infinity. Die staat hieronder. Voor wie meer van deze muziek kent; ik hou me aanbevolen voor tips. Ik ga op zoek!

 
Hans [19:37]

3 reactie(s)

[ donderdag 3 mei 2012 ]

 
Grappig, ik loop net tegen deze Spinvis-cover uit 2008 aan. Van een Belgische band, zo te horen uit Wallonië.

Het is afkomstig van een album van Studio Brussel, waarop meer Belgische artiesten coverversies spelen.

Tot mijn verbazing zie ik er Ayo Technology van Milow ook op staan; nooit geweten dat dat een cover is van 50 Cent!

Voor Ik Vergeet (Spinvis) by Girls in Hawaii on Grooveshark
Hans [15:36]

1 reactie(s)