[ woensdag 27 april 2011 ]

 
Een beetje Joy Division-fan kent dit optreden natuurlijk; in 1979 op het regionale tv-station Granada in Manchester.



Iemand heeft nu uren en uren, beeldje voor beeldje, dit filmpje nagemaakt in Playmobil. Inclusief de aankondiging van Tony Wilson (de originele staat hier).

Monnikenwerk natuurlijk, maar hoe goed is het? Nou, het is geweldig. Die fletse seventies feel, de prima flow en vooral dat Ian Curtis-dansje op 2.47, dat helemaal klopt, maakt het voor mij fantastisch.


Hans [19:34]

1 reactie(s)

[ dinsdag 26 april 2011 ]

 
the smithsNa de Heilige Graal, enkele maanden geleden, met niet eerder uitgebrachte tracks van The Smiths is nu opnieuw een unieke bootleg opgedoken!

Het zijn de zgn. Troy Tate-sessies; al wel eerder bekend maar voor het eerst in uitstekende geluidskwaliteit. Iemand die dichtbij de band stond heeft een cassette-opname van de originele master op zolder gevonden en beschikbaar gesteld.

Dit zijn rauwe opnames die bedoeld waren voor het eerste album, maar zijn afgekeurd. Uiteindelijk zijn de nummers met een andere producer opnieuw opgenomen en in een veel gelikter productie uitgebracht. Hier staat het hele verhaal. Wie dol is op Hatful of Hollow - een plaat vol ongepolijste nummers - vindt dit vast fantastisch!

Smithsfans vallen over elkaar heen bij het vergelijken met hun bootleg versies. Hier lees je alle reacties.

Mijn eigen favoriet is These Things Take Time. Dat is een cynisch lied en je kunt nu goed horen hoe verbeten Morrissey het zingt.

Hoewel de opnames erg goed klinken, blijken enkele nummers te snel af te spelen. Morrissey klinkt nog niet als een smurf, maar de pitch moet iets omlaag. In de Smiths-community is iemand bezig dit aan te pakken, ik verwacht dan ook spoedig een - het klinkt wat paradoxaal - remaster van deze bootleg.

Alle info en links staan hier.

** update ** de opnames zijn nu al (1 dag later) op de juiste snelheid online gezet. klik hier
Hans [20:50]

1 reactie(s)

[ dinsdag 5 april 2011 ]

 
Kijk je regelmatig naar De Wereld Draait Door, dan heb je ook vast de Nederlandse variant op Johnny Cash' American Recordings gezien.

Prachtig idee, met een sterk wisselend resultaat vind ik.

Mijn favoriet tot dusver is met gemak Alain Clark. In tegenstelling tot veel van zijn collega's die een ouwe singer-songwriter naspelen, koos hij een nummer van R. Kelly en trok dat helemaal naar zich toe. Ik kijk altijd uit naar die halve seconde dat het in beeld is. Steekt met kop en schouders boven de rest uit. Helemaal van deze tijd.

Daarom hier zijn volledige anderhalve minuut. Man wat vind ik dit goed.


Hans [20:10]

3 reactie(s)

[ zaterdag 2 april 2011 ]

 
Ik heb deze week zo'n mooi nummer gehoord, die wil ik echt even aan je doorgeven.

Vaste bezoekers van deze blog weten wellicht dat ik groot fan ben van Ben Watt, de helft van Everything But The Girl. Op BBC 6 draait hij de 6 Mix, met daarin midtempo deephouse die het ook prima doet in de huiskamer.

Zijn meest recente programma startte hij met onderstaande remix; een nummer van zijn vrouw Tracy Thorn - de andere helft van Everything But The Girl. Die piano, en dan die beat die langzaam invalt - wat een heerlijk nummer.

Tracey Thorn - You Are A Lover (Clock Opera Remix)

Hans [07:15]

0 reactie(s)